Oefening onderrug Gestrekt been

Deze oefening traint alle spieren in de onderrug. De beweging zelf maakt de spieren sterker, maar de rug speelt ook een rol bij het in balans blijven. Hierdoor worden niet slechts enkele spieren getraind, maar traint u alle spieren in de onderrug.

Uitgangspositie

Ga op de rug liggen en trek de benen enigszins op. De benen houdt u zoveel mogelijk tegen elkaar aan. Til vervolgens de heupen op van de grond, zodat het lichaam vanaf de knieën tot de schouders in één rechte lijn is. Leg uw armen naast u neer op de grond. Het is niet de bedoeling dat u de rug ondersteunt met uw handen.

Beweging

Houd deze positie vast en strek vervolgens één been uit, zodat het been recht is en volledig in het verlengde komt van het lichaam. Houd deze positie enkele seconden vast. Breng vervolgens het been weer rustig terug naar de uitgangspositie, naast het andere been. Strek vervolgens het andere been uit. Let er wederom op dat het been zich in één lijn bevindt met het lichaam. Voorkom dat u inzakt met het bekken. Houd de positie weer enkele seconden vast en breng vervolgens het been terug naar de uitgangspositie.

Herhalingen

Voer de complete herhaling, dus beide benen een keer gestrekt, tien keer uit. Rust vervolgens een minuut uit. Voer in totaal drie keer deze set van tien herhalingen uit.

Let op – Niet forceren

Het correct uitvoeren van de oefening is belangrijker dan het aantal herhalingen. Forceer de oefening dus niet ten koste van de techniek. Haalt u dit aantal herhalingen niet direct dan is dit namelijk niet erg. Bouw het rustig op en let vooral op het correct uitvoeren van de oefening.

Onderrug trainen

Ga terug naar het overzicht van oefeningen om uw onderrug te trainen op de pagina onderrug trainen.